03.05.2007. / 19:00

Autor: Stjepan Marković

VUKOVAR

Šeks obećao otkup stanova

Riječ je o 5500 stanova koje Vukovarci zbog progonstva nisu uspjeli otkupit

Vladimir Šeks, predsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Vukovara, je obećao prilikom proslave Dana grad Vukovarcima da će uskoro biti moguć otkup stanova.

Po njegovim riječima, takav dogovor postignut je jutros na sastanku kojemu su nazočni bili predsjednik Vlade Ivo Sanader i resorni ministri koji su se, kako je objasnio Šeks, usuglasili kako uskoro treba započeti s uknjižbom, a zatim i otkupom stanova u Vukovaru.

Riječ je o 5500 stanova koje Vukovarci zbog progonstva nisu uspjeli otkupit.

Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan, govoreći na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana zaštitnika sv. Filipa i Jakova, rekla je kako Vukovar, kao što je izborio pobjedu u Domovinskom ratu, mora dobiti i preostale bitke na gospodarskom, poduzetničkom i svim drugim područjima koja vode u bolju budućnost.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, osim predsjednika Hrvatskoga sabora Šeksa, nazočni su bili apostolski nuncij u RH msgr. Francisco-Javier Lozano, biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, članovi izaslanstva grada-prijatelja Dubrovnika i drugi gosti.

"Govoriti o Vukovaru znači pokloniti se poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima. To znači ne posustati u traženju odgovora o sudbini nestalih i zatočenih, pronaći ih i dostojanstveno pokopati", rekla je vukovarska gradonačelnica. Po njezinim riječima, u Vukovaru je pred završetkom obnova obiteljskih kuća i stanova te objekata javne namjene koji su u najvećoj mjeri i obnovljeni. Obnovljena je i većina škola, crkava, palača, privodi se kraju obnova Doma umirovljenika dok bi ove godine svoja vrata trebao otvoriti i obnovljeni Hrvatski dom, navela je Buljan izražavajući, međutim, nezadovoljstvo obnovom gospodarstva koja, kako je navela, ne ide željenom dinamikom.

"Nezaposlenost je velik problem Vukovaraca dok privatizacija poduzeća ide mukotrpno", ocijenila je pohvalivši vukovarsku Luku kao svijetlu točku gospodarskog napretka Vukovara.

Nazočnima se prigodnim govorom obratio i predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Jure Bilušković poručivši u govoru kako "zapošljavanje ne smije ostati samo fraza na papiru jer se zadovoljstvo građana ne hrani frazama, već otvaranjem novih radnih mjesta i podizanjem životnog standarda".

Nakon prigodnih govora dodijeljena su priznanja grada Vukovara zaslužnim pojedincima, udrugama i ustanovama. Nagrada za životno djelo dodijeljena je dugogodišnjem sportskom djelatniku Filipu Mirku Mađarcu. Također su dodijeljene i medalje te plakete grada Vukovara.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika