04.05.2007. / 19:39

Autor: Martina Zeković

VELIKA GORICA

Škare Ožbolt i Picula zamjeraju što sjednica Vlade nije održana u Velikoj Gorici

Zamjerke Vladi što je održala sjednicu u Zaprešiću, a ne Velikoj Gorici, stigle su od predsjednice Gradskog vijeća Vesne Škare Ožbolt i gradonačelnika Velike Gorice Tonina Picule u priopćenju koje su uputili Vladi. Oni smatraju da se sjednica nije održala u Velikoj Gorici samo zato što u njoj na vlasti nije HDZ. Dodaju da bi Vlada, da je došla u Veliku Goricu morala objasniti i zašto je devet mjeseci opstruirala i usporavala izgradnju autoceste Zagreb-Velika Gorica. "Velika Gorica, u kojoj živi trećina njenog stanovništva, ne samo da je najveći i najrazvijeniji grad nego i faktičko središte Zagrebačke županije. Štoviše, velikogoričko gospodarstvo godišnje stvara oko 1,3 milijarde kuna, ili oko 38 posto dodane vrijednosti u Zagrebačkoj županiji", navode Škare Ožbolt i Picula.

Velikogorički čelnici koji su dobili poziv da se Vladi pridruže poslije sjednice na ručku, uz zahvalu za poziv "ljubazno otklanjaju mogućnost da ih se u ovoj prigodi časti s mrvicama s Vladine trpeze". Škare Ožbolt i Picula zamjeraju što nisu bili pozvani na pripremne sastanke u Vladu prije same sjednice, kako bi na dnevnom redu današnje Vladine progurali prijedloge za izgradnju iznimno važne i potrebne komunalne infrastrukture na području Velike Gorice, a ne samo oni koje je "po diskrecijskom pravu "propustio" ministar financija Ivan Šuker, inače predsjednik oporbenog HDZ-a u Velikoj Gorici".

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček tvrdi kako je Vlada održala sjednicu u Zaprešiću kao najmlađem gradu Zagrebačke županije, a koji ima dobre gospodarske pokazatelje i brz gospodarski razvoj.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika