07.05.2007. / 12:23

Autor: Stjepan Marković

HRT

Za ravnatelja HRT-a prihvaćeno 10 kandidatura

Uvjete natječaja ispunili su: Vanja Sutlić, Nikola Kristić, Branimir Ježić, Andrea Feldman, Vjekoslav Krsnik, Mile Pešorda, Darko Staklenac, Davor Dušak i Tomislav Radić

Za natječaj za ravnatelja HRT-a nakon otvaranja prijava Programsko vijeće HRT-a prihvatilo je deset kandidatura koje odgovaraju uvjetima natječaja od ukupno dvadeset prijavljenih. Među 10 kandidata čije su prijave ispunile uvjete natječaja, četvorica dolaze s HRT-a i to su sadašnji vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Vanja Sutlić, Nikola Kristić, Branimir Ježić i Tomislav Radić. Radić se nije bio kandidirao na natječaju u ožujku na kojemu Sulić nije uspio osigurati tri četvrtine glasova Vijeća HRT-a. U uži izbor još su ušli kandidati s prošlog natječaja Andrea Feldman, Vjekoslav Krsnik, Mile Pešorda i Darko Staklenac te dvojica novih Robert Heinrich i Davor Dušak.

Od kandidata koji su se ranije natjecali za ravnatelja nije se prijavio Nikša Sviličić koji je nakon Sutlića (sedam) dobio najveći broj glasova (tri).

Vijeće HRT-a će na kraju sjednice u ponedjeljak 7. svibnja nakon završavanja rasprave o ljetnoj programskoj shemi HRT-a i vanjskoj produkciji odlučiti kada će saslušati kandidate i birati glavnog ravnatelja HRT-a.

Uvjete natječaja nisu ispunili Ivo Bošnjak, Josip Žufika, Marija Paulić, Zlatko Zeljko, Orjen Riđanović, Boško Grubić, Božo Markota, Branko Debeljak, Emir Tvrtković i Krunoslav Matijević Klobučar.

Vijeće bi trebalo raspravljati i o zahtjevu članice Jadranke Kolarević da joj se informativni program HTV-a ispriča i objavi ispravka jer se u Dnevniku, Otvorenom i Piramidi napad vijećnika Danka Bljajića na nju prikazivao kao fizički obračun u kojem je ona ravnopravno sudjelovala. Naime, na posljednjoj sjednici Vijeće je zaključilo da izvještavanje o napadu na njezinu članicu nije bilo profesionalno i istinito, pa je od vršitelj dužnost glavnog ravnatelja tražilo utvrđivanje odgovornosti.

Glavni urednik informativnog programa Vladimir Rončević odbio je zahtjev Jadranke Kolarević za isprikom i ispravkom.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika