07.05.2007. / 18:07

Autor: Martina Zeković

HND

Bago, Palokaj i Togonal kandidati za novinara godine

Na svečanosti koja će se u utorak, 8. svibnja održati u HND-u, bit će proglašen novinar godine kojeg biraju članovi Društva. Među trojicom kandidata nalaze se Mislav Bago, Augustin Palokaj i Mislav Togonal.

HND je u ponedjeljak, 7. svibnja objavilo dobitnike godišnjih novinarskih nagrada.
Nagrada za životno djelo "Otokar Keršovani" ove će godine biti uručena dugogodišnjem radijskom i televizijskom novinaru i voditelju Voji Šiljku. Priznanjem "Milan Grlović" za izniman doprinos u radu HND-a nagrađeni su Fran Potočnjak, Stipe Jolić i Siniša Hančić.

O godišnjim nagradama za najzapaženije novinarske radove "Marija Jurić-Zagorka" odlučivala su tri odvojena žirija i to za tisak, radio i televiziju.

Za najbolju vijest ili izvještaj nagrađen je autor serije tekstova o "slučaju Maškarin" u Novom listu, Branko Škorić. Najboljim radom tiskovnog istraživačkog novinarstva proglašen je članak o "slučaju Zec" novinarke Večernjeg lista Ljiljane Marić, dok je za najbolju kolumnu ili komentar nagrađen Miodrag Šajatović, za kolumnu Ekonomalije u tjedniku Lider. U kategoriji interneta nagradu je dobio Inoslav Bešker, za interaktivnu kolumnu "Pitajte Beškera" na www.jutarnji.hr .

Za radijsku reportažu nagrađena je Nives Nedved (Hrvatski radio), a za najbolje uređenu radijsku emisiju urednica "Radiovizije", II. programa Hrvatskog radija, Dubravka Družinec Ricijaš.

Za televizijsku vijest ili izvještaj nagrađen je Edi Škovrlj (HTV), za izvještaj o prometnoj nesreći u tunelu Ledenik, a Siniša Kovačić (HTV) za televizijsko istraživačko novinarstvo. Najboljim televizijskim intervjuima proglašeni su razgovori Mislava Bage (HTV) s Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom u emisiji "Otvoreno".

Nagradu za snimateljski rad "Žarko Kaić" dobio je Maroje Žanetić. Nagradu "Nikša Antonini" za novinsku fotografiju dobio je fotoreporter Vjesnika Ratko Mavar, za portret Ane Rukavine, a nagradu "Ivan Fabijan" za najbolju fotografiju s područja kulture i umjetnosti Sandro Lendler. Nagrada "Pavao Cajzek" kojom se nagrađuje fotoreporter godine, za ukupan rad biti će uručena Željku Lukuniću.

Zajedničku nagradu Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj i HND-a "Robert Schuman" u kategoriji pisanog novinarstva dobit će Neven Šantić, komentator Novog lista, u kategoriji radijskog novinarstva Eliana Čandrlić s Hrvatskog radija, a HTV-ov urednik Damir Matković u kategoriji televizijskog novinarstva.

Vezane vijesti

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

Učenice osnovne i srednje škole Ivona Farkaš i Klara Đurkin dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika