09.05.2007. / 10:03

Autor: Nina Tomljanović

BiH

Odgođen Thompsonov koncert u Sarajevu

Presing na organizatore bio je velik u tolikoj mjeri da niti jedna agencija nije htjela postaviti jumbo plakate po Sarajevu, a kad su organizatori polijepili male plakete, bili su isti čas rastrgani ili prekriveni drugima, kazao je Ivica Bikić, predsjednik Organizacijskog odbora uime Hrvatskoga katoličkog dobrotvornog društva, koje je bilo organizator koncerta

Iako je za veliki humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona, koji se trebao održati 10. svibnja u sarajevskoj dvorani Zetra, prodano više od 11 tisuća ulaznica, organizator je odlučio odgoditi koncert za jesenski termin.

Pritisak na organizatore bio je velik u tolikoj mjeri da niti jedna agencija nije htjela postaviti jumbo plakate po Sarajevu, a kad su organizatori polijepili male plakete, bili su isti čas rastrgani ili prekriveni drugima, kazao je Ivica Bikić, predsjednik Organizacijskog odbora uime Hrvatskoga katoličkog dobrotvornog društva, koje je bilo organizator koncerta.

Također niti jedan medij nije htio objaviti reklamu za koncert. Jednostavno su nas odbijali, ali unatoč tomu, ipak smo uspjeli rasprodati dvoranu jer je svoj dolazak najavilo mnoštvo ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kazao je Bilić a prenosi Večernji list.

"Bio sam i bit ću uvijek spreman na održavanje koncerta u Sarajevu, pogotovu ako je, kao ovaj, humanitarne prirode. Odazvao sam se na poziv organizatora, ali oni su procijenili da nema uvjeta za održavanje. Žao mi je što je u Sarajevu stvorena atmosfera linča. Pitam se: kad sam ja to, na koji način, kakvom gestom ili svojom pjesmom uvrijedio te ljude da su se tako okomili na mene? ", rekao je Marko Perković Thompson ističući kako će svoju uspješnu turneju nastaviti po planu.

Sarajevski listovi u srijedu su prenijeli kako se Thompsonovu nastupu u Sarajevu suprotstavlja i osam uglednih franjevaca provincije Bosne Srebrene. Oni su zapravo posebnim pismom upućenim vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću te još nekim osobama prosvjedovali zbog plakata kojim je najavljivan koncert. Franjevci, među kojima i bivši provincijali Luka Markešić i Petar Anđelović, upozorili su kako je na promotivnim plakatima za koncert predstavljena "svetogrdna kompozicija križa i krunice s mačem i puškom".

Franjevci smatraju kako se plakatima kakvi su se pojavili u Sarajevu omalovažavaju hodočasnički pohodi Ivana Pavla II BiH.

Sav prihod dugo najavljenog, a potom odgođenog humanitarnog koncerta u Sarajevu išao bi za gradnju doma za siromašne studente. Kad su organizatori najavili održavanje koncerta u sarajevskoj Zetri, počeo je pritisak raznih udruga i organizacija. Organizatori su u početku mislili da će se sva ta buka stišati, ali kad su počeli primati prijetnje, odlučili su da će dugo najavljivani koncert ipak odgoditi.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika