09.05.2007. / 11:26

Autor: Nina Tomljanović

BRAZIL

Prosvjedi uoči papina posjeta Brazilu

Oko pet tisuća ljudi, protestanata i katolika, u utorak se okupilo u glavnome gradu Brasiliji prosvjedujući protiv pobačaja, uoči prvog posjeta pape Benedikta XVI., čiji je posjet Latinskoj Americi zakazan za srijedu, kazao je organizator skupa kongresnik Robson Leos Rodovalho koji je i evangelički svečenik.

Cilj Papina apostolskog putovanja u zemlju u kojoj živi gotovo polovica katolika na svijetu je dati novi poticaj domaćoj Katoličkoj crkvi iz koje sve više vjernika prelazi u protestantizam.

Benedikt će na slavnome nogometnom stadionu Pacaembuu pokušati privući što više mladih, jer se mnogi u ovoj najvećoj katoličkoj zemlji svijeta osjećaju rastrganima između tradicionalnog katoličkog učenja i pritisaka modernog života, a pitanje pobačaja jedno je od najvažnijih.

Papa će se u Brazilu sastati s predsjednikom Luizom Inaciom Lulom da Silvom, slaviti misu na otvorenom u Sao Paolu, posjetiti centar za liječenje ovisnika o drogi u Guarantingueti i otvoriti opću skupštinu latinskoameričkih i karipskih biskupa.

U četvrtak će se sastati s mladima na stadionu Pacaembu u Sao Paolu, a u petak će služiti misu na kojoj će svetim proglasiti blaženog redovnika Galvaa, prvog sveca rođenog u Brazilu. Na misi će sudjelovati više stotina tisuća ljudi.

U petak će Papa služiti misu u Aparecidi, marijanskom svetištu, a u nedjelju će otvoriti V. opću skupštinu latinskoameričkih i karipskih biskupa (CELAM) na kojoj će sudionicima, 166 biskupa i kardinala iz 22 zemlje Latinske Amerike i Kariba, dati svoje smjernice.

Stotine radnika obavili su završne radove na nogometnom stadionu i na pisti malog aerodroma. U četverodnevni posjet Papa stiže u srijedu, a očekuje se da na mise na otvorenom privuče milijune.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika