09.05.2007. / 16:20

Autor: Marijana Zrinjski

SMRT POZNATOG SKLADATELJA

Posljednji ispraćaj Đorđa Novkovića

Đorđa Novkovića ispratili su brojni muzičari za koje je skladaoĐorđa Novkovića ispratili su brojni muzičari za koje je skladaoS pjesmom Beatlesa "Yesterday" u 13 sati na zagrebačkom Mirogoju počeo je posljednji ispraćaj jednog od najplodnijih skladatelja u Hrvatskoj, inače rođenog Sarajlije, Đorđa Novkovića koji je skladao preko 2500 pjesama za mnoge hrvatske pjevače i navodno prodao 20 milijuna ploča. Najdirljiviji trenutak na sprovodu koji je izmamio suze na oči većini prisutnih bio je kada je njegov sin, pjevač Boris Novković pročitao pjesmu koju je napisao nakon vijesti o očevoj smrti, a u kojoj se obraća ocu govoreći da ga voli, da mu je htio toliko toga reći, ali da je sada prekasno za to. Spominjući svoj posljednji, telefonski razgovor s ocem Boris Novković kazao je kako se između njih osjetila jedna posebna energija, velika ljubav.

Obitelj jednog od najpoznatijih hrvatskih skladatelja zamolila je sve one koji su u njegov spomen željeli priložiti vijenac i cvijeće, da umjesto toga novac doniraju u Zakladu "Ana Rukavina", na žiro račun 2340009-1110047114 Privredne banke Zagreb.

Umjesto komemoracije, Odbor za posljednji ispraćaj koji su osnovale hrvatske glazbeničke udruge odlučio je organizirati veliki koncert u spomen Đorđu Novkoviću u jesen ove godine.

Fotogalerija

  • Đorđa Novkovića ispratili su brojni muzičari za koje je skladao
  • Umjesto komemoracije, Odbor za posljednji ispraćaj koji su osnovale hrvatske glazbeničke udruge odlučio je organizirati veliki koncert u spomen Đorđu Novkoviću u jesen ove godine
  • Đorđe Novković skladao je oko 2.500 pjesama i prodao oko 20 milijuna ploča

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika