09.05.2007. / 16:48

Autor: Martina Zeković

HRVATSKI HELSINŠKI ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA

Puhovskog će zamijeniti novi predsjednik HHO-a

Žarka Puhovskog, u petak bi trebao zamijeniti novi predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava. Najmanje 15 od 29 članova plenarnog skupa HHO-a trebao bi izglasati novog predsjednika, a jedini kandidat za sada je Danijel Ivin, jedan od utemeljitelja HHO-a 1993. Međutim, mediji navode kako bi njegov izbor mogao doći u pitanje zbog kaznene prijave koja ga tereti za navodne malverzacije dok je bio na čelu Nadzornog odbora Geotehnike.

Očekuje se da bi na plenarnom skupu još netko mogao istaknuti kandidaturu, a moguć je i izbor v. d. predsjednika. Puhovski će se založiti da izbor novog predsjednika bude otvoren za javnost, što u pravilu nije slučaj s plenarnim skupovima HHO-a.

Puhovski je na čelu HHO-a od prosinca 2000. kada je naslijedio Izeta Aganovića, a u prosincu 2003. ponovno je izabran na tu dužnost. HHO je član Međunarodne Helsinške federacije za ljudska prava sa sjedištem u Beču, a osnovan je radi zaštite i promicanje ljudskih i građanskih prava u skladu i na temelju načela Završnog akta Konferencije o europskoj sigurnosti i suradnji održane u Helsinkiju 1975.

Vezane vijesti

'Split je popustio netolerantnim grupicama i pojedincima'

'Split je popustio netolerantnim grupicama i pojedincima'

Hrvatski helsinški odbor (HHO) osudio je danas odluku splitske gradske uprave da izmjeni već izdanu suglasnost privremenog korištenja javne gradske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika