10.05.2007. / 08:32

Autor: Nina Tomljanović

BEOGRAD

Rasprava o demokratskim idejama i srpskim granicama

Poslanik DS-a Boško Ristić rekao je da se izborom Nikolića, Srbija vraća unatrag, a da su građani na izborima glasali za demokratske ideje

Poslanici Demokratske stranke (DS) i Liberalno-demokratske partije (DS) ocijenili su na raspravi u Skupštini Srbije, održanoj u srijedu, da uspostavljanje nove parlamentarne većine i izbor Tomislava Nikolića za predsjednika parlamenta vraćaju Srbiju u 1991. godinu, prenosi srpska BETA.

Poslanik DS-a Boško Ristić rekao je da se izborom Nikolića, Srbija vraća unatrag, a da su građani na izborima glasali za demokratske ideje.

"Ne može se iza reći 'Kosovo je deo Srbije', gurati nazadna politička ideja", rekao je Ristić te istaknuo da građani nisu glasali za ekstremizam i primitivizam.

Poslanik SRS-a Dragan Todorović je kazao da je izborom Nikolića Skupština Srbije dobila pravog demokratskog predsjednika.

Prema Todorovićevim riječima, SRS je demokratska stranka koja se zalaže za demokratski sistem vrijednosti, što dokazuje i njezin program.

On je odgovarajući poslanici LDP-a Vesni Pešić rekao da se SRS zalaže za srpsku državu na Balkanu i da nikada neće odustati od borbe za Veliku Srbiju.

Pešić je prethodno zatražila da radikali preciziraju što je za njih srpska država, pošto u njihovom programu stoji da su srpske zemlje do granice Karlobag-Virovitica (u Hrvatskoj).

Poslanik DS Dragan Šutanovac ocijenio je da predstavnik SRS-a ne može da davati lekcije iz parlamentarizma i podsjetio da su radikali u parlamentu ranijih godina vrijeđali i tukli poslanike i polivali ih vodom.

U raspravi su najmanje sudjelovali poslanici Demokratske stranke Srbije.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika