10.05.2007. / 15:25

Autor: Stjepan Marković

BiH

Sarajevski carinici zaplijenili "viagru" vrijednu pola milijuna eura

Nije rečeno tko je pokušao prokrijumčariti ovu pošiljku u BiH, no potvrđeno je kako će protiv osumnjičenih osoba biti podnesene kaznene prijave Tužiteljstvu BiH

Ilegalnu pošiljku lijeka "viagre" vrijednu više od pola milijuna eura zaplijenili su u četvrtak 10. svibnja carinici u sarajevskoj zračnoj luci, objavio je regionalni ured Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO) u Sarajevu.

Kako je pojašnjeno, riječ je o pošiljci od ukupno 17256 tableta "cialis" i "sildenafil". Istragom carinika utvrđeno je kako su tablete bile namijenjene prodaji na crnom tržištu. Nije rečeno tko je pokušao prokrijumčariti ovu pošiljku u BiH, no potvrđeno je kako će protiv osumnjičenih osoba biti podnesene kaznene prijave Tužiteljstvu BiH.

Maloprodajna cijena jedne tablete krijumčarenog "cialisa" od 20 miligrama na tržištu BiH iznosi 86 konvertibilnih maraka (oko 43 eura), a "sildenafila" od 100 miligrama 27,80 KM (14,2 eura). Ukupna vrijednost zaplijenjene robe je 995.950,80 KM (nešto više od 509 tisuća eura).

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika