11.05.2007. / 08:40

Autor: Stjepan Marković

ŠTRAJK GLAĐU

Glavaš ponovo u bolnici

Zahtjev za pritvaranjem Branimira Glavaša u slučaju "garaža" odbijen je tijekom četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu uz obrazloženje da je ono nepotrebno s obzirom da se Glavaš već nalazi u pritvoru u Osijeku zbog. slučaja "selotejp"

Branimir Glavaš je u četvrtak navečer zbog pogoršanog zdravstvenog stanja kolima Hitne pomoći prebačen iz osječkog zatvora gdje se nalazi od 17. travnja, u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu, potvrdio je njegov odvjetnik Marko Dumančić.

Zahtjev za pritvaranjem Branimira Glavaša u slučaju "garaža" odbijen je tijekom četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu uz obrazloženje da je ono nepotrebno s obzirom da se Glavaš već nalazi u pritvoru u Osijeku zbog slučaja "selotejp". Tužiteljstvo se može žaliti na odluku Izvanraspravnog vijeća Vrhovnom sudu koji bi, kako se neslužbeno doznaje, mogao bi u petak odlučiti o žalbi Glavaševih branitelja na odluku o pritvoru u slučaju "selotejp".

Slučaj "garaža" dodijeljen je sucu Željku Horvatoviću zamjeniku predsjednika Kaznenog odjela zagrebačkog Županijskog suda. Prilikom donošenja odluke o sucu za ovaj slučaj vodilo računa o opterećenosti sudaca te složenosti i zahtjevnosti predmeta, pojasnili su na zagrebačkom sudu.

Glavaš je pritvoren 17. travnja u Osijeku na zahtjev Županijskog suda u Osijeku zbog posebno teških okolnosti počinjenih djela za koja je optužen. Uz njega optužnice su zbog ubojstava deset srpskih civila na obali Drave 1991. godine podignute protiv još šest osoba.

Glasnogovornik suda Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić kazao je da je za sada prerano govoriti kada bi suđenje moglo početi jer optužnica još nije stupila na snagu budući da obrana ima pravo prigovora. Jedan od Glavaševih branitelja Ante Madunić najavio je da će to pravo svakako iskoristiti.

Ostaje još otvoreno pitanje spajanja optužnica protiv Glavaša u slučajevima "garaža" i "selotejp". Mladen Bajić od predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina mora zatražiti da se Glavašu sudi na jednom od dvaju sudova pred kojima su podignute optužnice. Najvjerojatnije to će biti Županijski sud u Zagrebu jer je na njemu prije pokrenuta istraga.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika