12.05.2007. / 09:40

Autor: Marijana Zrinjski

HRVATI U BiH

Ponovo ujedinjenje HDZ-a u Bosni

Čelnici HDZ-a Bosne i Hercegovine i HDZ-a 1990. u petak navečer najavili su ujedinjenje, odnosno zajednički nastup na idućim izborima u BiH. Ujedinjenje dva ogranka HDZ-a dogodilo se nakon što je glavni tajnik HDZ-a Hrvatske Ivan Jarnjak na HDZ-ovom skupu u petak u Mostaru pozvao hrvatske stranke u BiH da se ujedine kako bi se zaštitili interesi Hrvata u toj zemlji.

Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić, koji je 2006. godine istupio iz HDZ-a BiH i utemeljo novu stranku, javno je najavio kako će dva HDZ-a u BiH ubuduće nastupati zajedno. "Pred nama je u BiH zahtjevno vrijeme u kojem će se ustavnim promjenama odrediti sudbina hrvatskog naroda u idućih nekoliko desetljeća. HDZ BiH i HDZ 1990. zajedno se mogu izboriti za ravnopravnost Hrvata u BiH i nitko nam ništa ne može nametnuti", rekao je Ljubić koji je po prvi puta otkako je prošle godine utemeljio novu stranku nazočio nekom skupu u organizaciji HDZ BiH.

Jarnjak, sudjelujući u Mostaru na svečanoj večeri kojom je obilježena 17. godišnjica utemeljenja HDZ- a BiH, izjavio je kako je očito da je proces ujedinjavanja HDZ 1990. i HDZ BiH već počeo. "HDZ Republike Hrvatske u tom ujedinjavanju daje podršku i jednoj i drugoj strani. Nama je strašno stalo da dođe do stvaranja zajedničkog HDZ-a u Bosni i Hercegovini", ustvrdio je Jarnjak.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika