14.05.2007. / 17:41

Autor: Stjepan Marković

MEDIJI

Lokalnim medijima odobreno 27,7 milijuna kuna

Ove godine je u Fondu bilo oko devet milijuna kuna više nego prošle godine

Lokalne radijske i televizijske postaje podijeliti će 27,7 milijuna kuna iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, odlučilo je u ponedjeljak Vijeće za elektroničke medije. Novac će podijeliti 20 televizijskih i 131 radijska postaja.

Ovisno o prijavljenim projektima radijske postaje dobile su od 35 tisuća do 200 tisuća kuna, a televizijske od 358 tisuća do 900 tisuća kuna. Vijeće je oko 210 tisuća kuna dodijelilo i Hrvatskoj udruzi radija i novina (HURIN) za Međunarodni znanstveni skup "Društvo i tehnologija", a za obrazovanje tonskih realizatora 140 tisuća kuna.

Ove godine je u Fondu bilo oko devet milijuna kuna više nego prošle godine. Fond se puni sredstvima od HRT-ove pristojbe te neutrošenim sredstvima Vijeća za elektorničke medije. Novcem bi se trebale financirati neprofitabilni programski sadržaji lokalnih radijskih i televizijskih postaja, bez obzira na vlasničku strukturu medija.

Na natječaj se mogu prijaviti programi kojima se ostvaruje poticanje prava na javno informiranje, programi za nacionalne manjine, programi u područjima od posebne državne skrbi, programi za razvoj kulture i obrazovanja te zapošljavanje visokoobrazovanih djelatnika.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika