15.05.2007. / 15:55

Autor: Stjepan Marković

HRT

Izbor za novog ravnatelja u četvrtak

Novog ravnatelja neće birati 11 članova, nego deset, budući da je u međuvremenu član Vijeća Danko Bljajić razriješen dužnosti pa to tijelo sada broji deset članova.

Novog ravnatelja HRT bi u četvrtak trebalo izabrati Programsko vijeće HRT-a. Nakon neuspjelog izbora u ožujku koji je završio skandaloznim sukobom vijećnika raspisan je novi natječaj. Na novi natječaj se javilo 20 osoba, no samo njih deset je zadovoljilo uvjete natječaja. Kandidati bi pred vijećnicima trebali predstaviti svoj program i odgovarati na pitanja. Nakon upoznavanja s kandidatima, Programsko vijeće će tajnim glasovanjem birati novog ravnatelja koji će, bude li izabran, HRT voditi iduće četiri godine. No, da bi netko od kandidata došao na vodeće mjesto HRT-a treba dobiti najmanje osam glasova, od ukupno 11 članova Programskog vijeća HRT-a. To nije bio slučaj na prošlom izboru u ožujku, kada nitko od tadašnjih 11 kandidata nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu glasova. No, novog ravnatelja neće birati 11 članova, nego deset, budući da je u međuvremenu član Vijeća Danko Bljajić razriješen dužnosti pa to tijelo sada broji deset članova.

Vanaj Sutlić je preuzeo dužnost vršitelja dužnosti 1. travnja kada je prethodni ravnatelj, Mirko Galić, otišao u Pariz na dužnost veleposlanika. Prema zakonu Sutlić može biti v.d. ravnatelj anjduže šest mjeseci.

Na novom natječaju uvjete su ispunili Vanja Sutlić, Nikola Kristić, Branimir Ježić, Tomislav Radić, Andrea Feldman, Vjekoslav Krsnik, Mile Pešorda, Darko Staklenac, Robert Heinrich i Davor Dušak.


Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika