16.05.2007. / 15:36

Autor: Nina Tomljanović, Stjepan Marković

ZAGREB

Bandić će se u petak izjasniti hoće li se kandidirati za predsjednika SDP-a

"Sutra imamo Gradski odbor, a nakon toga će biti konferencija za novinare oko 21,00 sat i sve ćete znati na vrijeme", odgovorio je Milan Bandić na upit novinara je li donio odluku da se kandidira za predsjednika SDP

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još nije htio otkriti novinarima hoće li se kandidirati za predsjednika SDP-a.

"Sutra imamo Gradski odbor, a nakon toga će biti konferencija za novinare oko 21,00 sat i sve ćete znati na vrijeme", odgovorio je Milan Bandić na upit novinara je li donio odluku da se kandidira za predsjednika SDP.

"Ja sam poznat kao čovjek da se ne kandidiram niti kandidiram koga putem medija, a niti se biram putem medija", kazao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

Ponovio je da će nešto o tome reći na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog odbora SDP-a, jer "ne voli trčati pred rudu" te želi poštovati proceduru i unutarstranačku demokraciju.

Upitan je li osobno donio odluku Bandić je odgovorio da nije stvar njegove ambicije. "Ima stvari koje su bitnije od moje ambicije. O tome koje su to stvari koje su bitnije od moje ambicije trenutno, reći ću sutra nakon Gradskog odbora SDP-a", rekao je Bandić.

Na pitanje novinara - hoćete li reći da se nećete kandidirati - Milan Bandić je odgovorio "to ste vi rekli".

Picula predstavio svoj program za predsjednika strankeTonino Picula, predsjednik Glavnog odbora SDP-a i jedan kandidata za predsjednika, predstavio je u srijedu na konferenciji za novinare svoj program. Picula je naglasio kako je od mnogih gorućih problema s kojima se neuspješno nosi aktualna HDZ-ova vlast najvažnije ojačati osjećaj sigurnosti hrvatskih građana i to tamo gdje su oni najviše ugroženi - kao umirovljenici, radnici, pacijenti i poduzetnici. "Građani nisu ugroženi samo od kriminala, već i materijalno, a obnova gospodarstva, zapošljavanje, poticanje proizvodnje i borba protiv korupcije dio su borbe protiv nesigurnosti građana", kaže Picula.

Picula je rekao da on podržava odvajanje funkcije predsjednika stranke SDP-a od funkcije premijera te da bi kao predsjednik stranke osigurao snažnu političku potporu mandataru SDP-ove vlade. On je naglasio da bi SDP trebao promijeniti statut koji bi im omogućio prilagodbu novim vremenima. Prema njegovom je mišljenju neophodno i uvođenje novih tijela u SDP, predsjedništva te tajništva koje bi održavalo operativnu razinu stranke. Na novinarski upit boji li se osobnog sučeljavanja s ostalim kandidatima kako su pisali neki mediji, Picula je odgovorio da će sve bitne elemente svoje kandidature izložiti bilo gdje i u bilo kojim okvirima za koje se u stranci dogovore. "Nadam se da će se ti okviri dogovoriti već na sjednici Glavnog odbora 19. svibnja, a vjerujem da će se do tada znati i tko su sve kandidati za predsjednika SDP-a", kazao je Picula.

Njegovu kandidaturu na konferenciji je podržao stranački kolega Davorko Vidović rekavši da su svi SDP-ovi kandidati kvalitetni, no na osnovu dugogodišnjeg rada s Piculom ima razloga vjerovati da on "posao može obaviti dobro i biti most između onog što smo bili i gdje će SDP biti".

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika