17.05.2007. / 11:01

Autor: Nina Tomljanović

FRANCUSKA

Francois Fillon novi francuski premijer

Analitičari Fillona opisuju kao političara iz stare škole ''gaulista'', koji je karijeru izgradio na pokretanju i realizaciji mnogih reformi u zemlji

Na mjesto novog francuskog premijera, predsjednik Nicolas Sarkozy imenovao je Francoisa Fillona, kojega smatraju umjerenim političarom, u četvrtak su prenijele agencije.

Fillon (53), po struci je pravnik, a bio je ministar obrazovanja. Tijekom predizborne kampanje Filon je bio najbliži Sarkozyjev suradnik. Dvojica političara blisko surađuju od 2004. godine. Na premijerskoj će dužnosti naslijediti Dominiquea de Villepina.

Analitičari Fillona opisuju kao političara iz stare škole ''gaulista'', koji je karijeru izgradio na pokretanju i realizaciji mnogih reformi u zemlji. Oni također vjeruju da će Fillon biti nezaobilazan kreator gospodarskih i socijalnih reformi u zemlji, koje Sarkozy uskoro namjerava pokrenuti.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika