18.05.2007. / 11:35

Autor: Stjepan Marković

AFERA LOPOČ

Uhićena supruga drugopotuženog zbog prijetnji svjedoku

U "aferi Lopoč" istraga se vodi protiv Kocijana, Ilića, Željka V. i Marijana Č., a sumnja se da su se četvorica okoristila kada se 2004. godine čistilo jezero Jarun, gdje se trebalo održati Svjetsko prvenstvo u veslanju.

Policija je privela suprugu Bojana Ilića zbog sumnje da je pokušala utjecati na svjedoka u istrazi tzv. "afere Lopoč" koja se vodi protiv njezinog supruga, bivšeg direktora Jaruna Alekse Kocijana i još dvije osobe, javlja Jutarnji list. Nju se sumnjiči da je slala prijeteće poruke svjedoku Franji K. tražeći od njega da na sudu pazi što priča i ne iznosi kompromitirajuće podatke. Ona se nakon uhićenja pred istražnom sutkinjom branila se da nije pokušavala utjecati na iskaz Franje K., nego mu samo poručiti da se pojavi na sudu kako bi se istraga što prije završila.

U "aferi Lopoč" istraga se vodi protiv Kocijana, Ilića, Željka V. i Marijana Č., a sumnja se da su se četvorica okoristila kada se 2004. godine čistilo jezero Jarun, gdje se trebalo održati Svjetsko prvenstvo u veslanju. Kocijan je tada od Grada dobio šest milijuna kuna za čišćenje, a sumnja se da je najveći dio, čak 4,8 milijuna kuna, završio na računima osumnjičenih. Kocijan je posao oko čišćenja lopoča namjestio tvrtki ronioca Ilića koji mu je ispostavio lažne račune. Kada mu je novac uplaćen, Ilić je na temelju fiktivnih faktura novac prebacio na tvrtku Željka V. On je, pak, isti dan novac prebacio na privatne račune Marijana Č.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika