22.05.2007. / 10:07

Autor: Marijana Zrinjski

STRANAČKI IZBORI

Milanović vodi u utrci za predsjednika SDP-a

Prema najnovijoj anketi koju je proveo Večernji list među SDP-ovim biračima Zoran Milanović ima 0,4 posto više potpore ispitanika nego potpredsjednice te stranke Željke Antunović. Točnije 34,7 posto ispitanika odgovorilo je da bi rado vidjeli Milanovića na čelu najjače lijeve stranke u Hrvatskoj dok je za Željku Antunović također kandidatkinju za vođu stranke glasovalo 34,3 posto birača. Zagrebački gradonačelnik dobio je 14 posto glasova, a Tonino Picula nešto manje 13,7 posto.
Željka Antunović najviše podrške birača ima u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, Milanović u Zagrebu i Dalmaciji čak više nego što u tim dijelovima Hrvatske tradicionalno ima Badnić.
Interesantno je da više HNS-ovaca nego SDP-ovaca želi Milanovića za predsjednika. Glasači HDZ-a i HSP-a Banića smatraju najpoženijim kandidatom dok bi stranka umirovljenika kao predsjednika SDP-a voljela vidjeti Željku Antunović ili Tonina Piculu.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika