23.05.2007. / 10:46

Autor: Marijana Zrinjski

IRAK

Djeca u Iraku gladuju i umiru

Dok se sukobi u Iraku nastavljaju tamošnja djeca vape za pomoći, upozorili su ovaj tjedan djelatnici UNICEF -a (United Nations International Children’s Emergency Fund), međunarodnog dječjeg fonda za djecu, dodajući da su pola od četiri milijuna Iračana koji su morali pobjeći iz svojih domova, djeca. Ogranak UNICEF-a u Iraku naglasio je kako za sve namirnice i pomoć djeci u tom odručju nedostaje gotovo četiri milijuna dolara.
"Iračka djeca zaglavljena su u humanitarnoj tragediji koja svakim danom poprima sve veće razmjere", upozorio je član UNICEF- a u Iraku te dodao: "Ne čekamo da se situacija pogorša, jer je stanje već alarmantno".

Prema riječima djelatnika organizacije za djecu potrebna su cjepiva, hrana, čista voda i škole. Također UNICEF želi pomoći vladi u Siriji i Jordanu kako bi se i ondje iračkoj djeci pružila bolja zaštita. Nedavno je 3,6 milijuna djece u Iraku cijepljeno protiv boginja, zaušnjaka i rubeole. Ovog ljeta međutim problem bi mogla stvoriti kolera, koja ako se ne liječi u 30 i 80 posto slučajeva završi smrću.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika