25.05.2007. / 16:25

Autor: Martina Zeković

BiH

Ratni zločinac pobjegao iz zatvora

Bosanski Srbin Radovan Stanković, osuđen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini na 20 godina zatvora pobjegao je iz pritvorske jedinice zatvora u Foči,objavio je u petak BH Radio 1. Ta se pritvorska jedinica koristi za smještaj osuđenih na Državnome sudu. Nije poznato vrjeme bijega, a Sud BiH još nije službeno potvrdio tu informaciju.

Stanković je osuđen zbog zločina počinjenih na području Foče od kolovoza do listopada 1992. godine kada su postrojbe bosanskih Srba izvršile zločine nad nesrpskim stanovništvom na širem području istočne Bosne. Stanković je najprije osuđen na 16, a zatim na 20 godina zatvora. Uhićen je 2002. u BiH te je prebačen u pritvor Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY). Haški sud je 1. rujna 2005. Stankovićev predmet ustupio Sudu Bosne i Hercegovine, a on je u Sarajevo prebačen 29. rujna iste godine.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika