26.05.2007. / 11:49

Autor: Martina Zeković

VENECUELA

Chavez nacionalizirao privatnu televiziju

Vrhovni sud Venecuele dozvolio je tamošnjim vlastima da preuzmu kontrolu nad privatnim TV odašiljačima koji će zamijeniti komercijalnu televiziju državnom.

Radiotelevizija Caracas, poznata po kritičkom stavu prema tamošnjim vlastima i predsjedniku Hugu Chavezu, prisiljena je prekinuti emitiranje na javnim frekvencijama. Odluka suda omogućit će venecuelanskim vlastima da preuzmu mrežu odašiljača RCTV čim ona prekine s emitiranjem. Tako će od nedjelje u ponoć, Venecuelanci početi gledati novi kanal kojim upravljaju vlasti.

Takva odluka razljutila je na tisuće ljudi koji pripremaju prosvjede smatrajući kako predsjednik Hugo Chavez ograničava slobodu izražavanja i vodi zemlju prema diktaturi. Međutim, Chavez smatra da ima pravo ušutkati kanal koji "aktivno nastoji potkopati njegovu vlast". On je upozorio svoje sljedbenike da zemlji prijete protivnici njegova militantnog režima.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika