28.05.2007. / 08:43

Autor: Nina Tomljanović

MEDIJI

Prekinuto emitiranje najstarije tv-mreže Venezuele

Više od 3.000 zaposlenih okupilo se i pjesmama pozivalo na jedinstvo i prijateljstvo, a predsjednik RCTV-a Marcel Garnier je izjavio da će se "demokracija i RCTV vratiti u Venezuelu"

Nakon što je policija vodenim topovima i suzavcem rastjeravala prosvjednike protiv odluke venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza da onemogući daljnji rad najgledanije privatne televizijske postaje u državi RCTV (Radio Caracas Television), ta velika oporbena tv-mreža zemlje, te najstarija tv-mreža Venezuele prestala je s emitiranjem u nedjelju sekundu prije ponoći nakon 54 godina postojanja.

Unatoč kritikama inozemstva, Vlada predsjednika Venezuele Huga Chaveza odbila je obnoviti isteklu koncesiju. Nakon prekida emitiranja, djelatnici te televizije su se, držeći za ruke, pojavili na ekranu pjevajući državni himnu. Više od 3.000 zaposlenih okupilo se i pjesmama pozivalo na jedinstvo i prijateljstvo, a predsjednik RCTV-a Marcel Garnier je izjavio da će se "demokracija i RCTV vratiti u Venezuelu". Chavezovi pobornici su na nekoliko mjesta u Caracasu priredili vatromet kako bi proslavili prekid emitiranja RCTV-a koje je venezuelanski predsjednik optužio da je "pučistička" i da je podržala neuspjeli državni udar protiv njega 2002. godine. Uz sudjelovanje brojnih venezuelanskih umjetnika, ispred jednog kulturnog centra se obilježavalo pokretanje nove "socijalističke televizije" (TVES) koju financira vlada, a čije je emitiranje počelo čim je prekinuto emitiranje RCTV-a.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika