28.05.2007. / 11:36

Autor: Martina Zeković

PRIČA O PRINCEZI DIANI

Javnost osudila Channel 4 zbog emitiranja snimki princeze Diane

Britanski Kanal 4 u ponedjeljak se našao na udaru kritika zbog najave prikazivanja fotografija nesreće u kojoj je ubijena princeza Diana. Na fotografijama se vidi kako Diana prima kisik, a student u prolazu pokušava pomoći njezinom tjelohranitelju koji je bio teško ranjen. Emisija pod nazivom "Diana: Svjedoci u tunelu", sadrži intervjue sa fotografima i osobama koje su vidjele nesreću. Emitiranje je najavljeno za 6. lipnja.

Objavljivanje takvih slika po prvi puta u Velikoj Britaniji je vrlo osjetljiva tema, iako su te fotografije vani već objavljivane. Novine su podigle zabrinutost oko toga hoće li ta emisija uzrujati prinčeve Harryja i Williama obzirom da se uskoro obilježava deseta godišnjica njezine smrti. Prinčevi su se već izjasnili kako žele da njihova majka "počiva u miru".

Nakon objavljivanja kontroverzne knjige o princezi Diani, najavljeno je i snimanje filma za koji se otimlju hollywoodski filmski moguli. Glavnu ulogu u filmu mogla bi igrati Keira Knightley. Obzirom da je film Queen imao veliki uspjeh smatra se da bi i film o Diani mogao prikupiti milijune na blagajnama kina.

Neki su industrijski magnati pokušali zaključiti posao tijekom filmskog festivala u Cannesu. Jedan od šefova Paramount studija, koji očajnički želi kupiti prava za taj film, izjavio je kako se radi o nevjerojatnoj priči. Smatra se da će za svaku funtu koju je zaradio film The Queen, film o Diani zaraditi 10.

Knjigu o Diani napisali su fotografi Glenn Harvey i Mark Saunders, koji su snimili tisuće Dianinih fotografija.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika