30.05.2007. / 08:33

Autor: Marijana Zrinjski

WASHINGTON

Bush izabrao novog predsjednika Svjetske banke

Novi predsjednik Svjetske banke po izboru američkog predsjednika Georga Busha je Robert Zoellick, nekadašnji američki ministar trgovine i zamjenik državne tajnice.

Američki predsjednik koji prema tvrdnjama jednog američkog dužnosnika očekuje da će Odbor izvršnih direktora Svjetske banke prihvatiti imenovanje, službenu odluku o novom vodstvu Svjetske banke trebao bi objaviti u srijedu.

Podsjetimo bivši predsjedatelj Svjetske banke koja pruža pomoć nerazvijenim i slabo razvijenim zemljama, Paul Wolfowitz, morao je odstupiti s dužnosti nakon što se saznalo da je svojoj partnerici Shahu Rizu, djelatnici banke koja je prešla raditi u State Department, povećao plaću na 193.950 dolara godišnje što je čak više nego što zarađuje američka državna tajnica Condoleezzu Rice. Wolfowitz je inače dužnost predsjednika obnašao od 2005. godine, a prije toga godinama se borio protiv korupcije u zemljama trećeg svijeta.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika