30.05.2007. / 12:32

Autor: Marko Biočina

VIDEO

Al Qaeda usporedila Busha s Miloševićem

Član američkog ogranka Al Qaede putem videozapisa je zaprijetio SAD-u još gorim napadom nego što je bio onaj 11. rujna, ukoliko se američke trupe ne povuku iz svih muslimanskih zemalja.

Prijetnju je iznio Adam Gadahn, poznat i kao Azzam al-Amriki, te naglasio kako Al Qaeda nije spremna pregovarati oko svojih zahtjeva. Inače, Gadahn, koji je u SAD-u optužen za veleizdaju, te pomaganje terorista, u videu koristi engleski jezik, a dodan je i islamski titl.

Analitičari smatraju kako je video autentičan, te kako teroristi na ovaj način žele opravdati svoje buduće akcije. Također, korištenje engleskog jezika tumači se kao želja da poruku pogleda i shvati što veći broj Amerikanaca, odnosno da se eliminira mogućnost krivog tumačenja.

Inače, Gadahn je prvi američki državljanin optužen za veleizdaju u zadnjih 50 godina, a ako ga uhvate, mogao bi biti osuđen na smrtnu kaznu. Zanimljivo, u video poruci Gadahn Georgea Busha uspoređuje s Miloševićem i Jeljcinom, riječima: "...postoje oni koji te (obraća se Bushu op.a.) uzdižu kao i tvoje prijatelje, krvožedne križare Miloševića i Jeljcina". Taj dio nalazi se na otprilike 1:20

Video možete pogledati ispod.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika