01.06.2007. / 17:09

Autor: Nina Tomljanović

HAAG

HRT pod istragom

U nalogu se ističe da je spomenuti dokument bio povjerljivog karaktera kada je 28. svibnja ove godine njegov sadržaj objavljen prvo na Hrvatskoj televiziji a zatim i u drugim medijima

Nakon što je najprije u Dnevniku HTV-a a zatim i u ostalim hrvatskim medijima objavljen sadržaj povjerljivog aneksa s imenima još sedam osoba koje su, zajedno s četvoricom preminulih i trojicom optuženih generala, sudjelovale u tzv. udruženom zločinačkom pothvatu , Sudsko vijeće Haškog suda naložilo je tužiteljstvu da istraži navedene okolnosti te da utvrdi je li u ovom slučaju riječ o nepoštivanju Suda.

U nalogu se ističe da je spomenuti dokument bio povjerljivog karaktera kada je 28. svibnja ove godine njegov sadržaj objavljen prvo na Hrvatskoj televiziji a zatim i u drugim medijima – Jutarnjem listu, Večernjem listu i Hini. Nalog je potpisao sudac Bakone Justice Maloto, a objavljivanje povjerljivih informacija kvalificira se kao ozbiljno kršenje pravila Suda, zbog kojeg se protiv odgovornih može pokrenuti postupak u skladu s čl. 77 Pravila postupka.

Vijeće je jučer na zahtjev generala Gotovine skinulo oznaku tajnosti s dokumenta tužilaštva kojim se "pojašnjava" optužnica protiv trojice hrvatskih generala, optuženih za zločine u "Oluji" 1995. godine i nakon nje.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika