05.06.2007. / 12:56

Autor: Nina Tomljanović

TUŽBA ZA NAKNADU ŠTETE

Odvjetnik iz Novog Sada prijeti tužbama Hrvatskoj

Prva tužba biti će podnijeta protiv hrvatske državne Agencije za promet nekretninama (APN). Zatim će organizacija "Trkulja i prijatelji" Hrvatsku tužiti za oteta stanarska prava, obnovu, naknadu štete, neisplaćene mirovine, konvalidaciju radnog staža, staru deviznu i druge štednje

Šest ustavnih i tužbu za naknadu štete pokreće organizacija "Trkulja i prijatelji" iz Novog Sada. Ukoliko Hrvatska izgubi navedeni spor , mogla bi zapasti u dužničku krizu, objavio je u utorak novosadski "Dnevnik". Tužbe će u sljedeća dva tjedna biti podnijete pred općinskim sudovima u Hrvatskoj , a prvi postupak bit će pokrenut pred sudom u Zagrebu.

"U slučaju da recimo Hrvatska izgubi spor oko stanarskih prava i naknade štete, mogla bi ući u dužničku krizu, goru od argentinske, a nije isključen i potpuni bankrot ove države", kazao je novosadski odvjetnik Đuro Trkulja.

Prva tužba biti će podnijeta protiv hrvatske državne Agencije za promet nekretninama (APN). Zatim će organizacija "Trkulja i prijatelji" Hrvatsku tužiti za oteta stanarska prava, obnovu, naknadu štete, neisplaćene mirovine, konvalidaciju radnog staža, staru deviznu i druge štednje.

"Ukoliko se redoslijed tužbi složi tako da, poslije slučaja APN, na red dođu stanarska prava i naknada štete, koje za sobom povlače sve zatezne kamate, dovoljno je da Hrvatska prvo uđe u dužničku krizu naspram koje će ona u kojoj je bila Argentina izgledati kao školski benigni primjer", naveo je Trkulja te je dodao da ukoliko se nastavi sa autističnim pristupom prema njegovoj organizaciji, "što podrazumijeva da ćemo mi nastaviti s tužbama, Republika Hrvatska će doživjeti ekonomski krah".

Ukoliko ne dođe do hitnih pregovora, a Hrvatska ne može pregovarati s vlastima u Beogradu, jer one nisu naš klijent, već isključivo s nama, njezin dug će biti ogroman rekao je Trkulja, uz ocjenu da je, da bi se izbjegle katastrofalne posljedice, dovoljno da se Hrvatska obrati na adresu "Trkulja i prijatelji" i razgovara, te da prati i poštuje svoj Ustav i zakone.

Tim povodom Trkulja danas stiže u Zagreb, te je rekao da je Hrvatska "samo u aferi APN oštetila Srbe otevši im imovinu vrijednu 6 milijardi eura". Đuro Trkulja, novosadski odvjetnik javnosti je poznat po višegodišnjem sporu s Hrvatskom oko vlasništva nad zemljištem na Plitvičkim jezerima, te vodi agenciju čiji je cilj "pomoći izbjeglicama da vrate svoju imovinu u Hrvatskoj".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika