06.06.2007. / 08:28

Autor: Marijana Zrinjski

PREMIJEROVE OPTUŽBE

Sanader optužio Čačića da je prepisao HDZ-ov ekonomski program

Premijer Ivo Sanader za današnji Večernji list obećao je da će pitanje umirovljenika riješiti do 15. srpnja, te da će Vlada aktivno sudjelovati u postizanju dogovora kako bi se minimalne plaće podigle bez da se ugrozi poslovanje tvrtki.

«Optimist sam nakon sastanka s predstavnicima umirovljeničke stranke i udruga. Htio bih postići dogovor o nacionalnoj politici plaća, te da u sklopu te politike bude donesen zakon o minimalnoj plaći. Vlada neće biti samo posrednik između poslodavaca i sindikata, nego će aktivno sudjelovati, kako bi se minimalne plaće podigle", kazao je predsjednik HDZ-a Sanader kojem je trenutačno, kako kaže, najvažnije biranje koalicijskih partnera prije izbora.

Sanader je također ustvrdio da se HDZ-ova taktika nije promijenila od kako je na čelu oporbenog SDP-a Zoran Milanović, i dodao da se HDZ promijenio samo utoliko što više neće biti obziran, kao što je bio zbog Račanove bolesti i smrti. "Obzirnost koju smo kao ljudi pokazali prema njegovoj situaciji neki su iskoristili i pokušali mijenjati činjenice o Račanovoj ulozi u novijoj hrvatskoj povijesti", rekao je Sanader.

Premijer je optužio varaždinskog župana i predsjednika središnjeg odbora HNS-a Radimira Čačića koji trenutačno pokazuje enormnu želju za premijerskih mjestom, da je svoj ekonomski program prepisao iz HDZ-ovog Strateškog okvira za razvoj Hrvatske.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika