07.06.2007. / 11:38

Autor: Martina Zeković

NIZOZEMSKA

Alkohol u prahu za mlađe od 16

Nizozemski studenti proizveli su alkohol u prahu za koji kažu da bi se mogao prodavati maloljetnicima. Ova inovacija nazvana Booz2Go dostupna je u paketima od 20 grama, a cijena je 1 do 1.5 eura. Prah se treba uliti u vodu da bi se dobio pjenušasti, zelenkasti napitak koji ima samo tri posto alkohola.

"Ciljana skupina su nam mladi ljudi. Oni su zainteresirani za takva pića koja se mogu usporediti s Bacardi miješanim pićima", rekao je dvadesetogodišnji Harm van Elderen koji je sa četiri kolege s Helicon Vocational Institute došao na ideju stvaranja alkohola u prahu kao dio njihovog završnog projekta.

"Obzirom da se radi o alkoholu koji nije u tekućem stanju, možemo ga prodavati mlađima od 16", kazali su mladi inovatori. U Nizozemskoj je dobna granica za konzumiranje alkohola i pušenje 16 godina.

Alkohol u prahu koristio se u Njemačkoj gdje se miješao sa slatkim pićima, ali je izazvao uznemirenost čim je lansiran na tržište. Na američko tržište prah je pušten u prodaju prije tri godine.

Kompanije koje će prodavati takav prah, mogle bi izbjeći poreze obzirom da se radi o alkoholu u obliku praha. Kako kažu mladi Nizozemci, veći broj kompanija već je pokazao zanimanje.

Vezane vijesti

Slovenski vojnici opozvani s Kosova zbog alkohola

Slovenski vojnici opozvani s Kosova zbog alkohola

Slovenija je u srijedu vratila kući četiri svoja vojnika koji su sudjelovali u mirovnoj operaciji KFOR na Kosovu, jer su zatečeni u alkoholiziranom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika