07.06.2007. / 13:13

Autor: Nina Tomljanović

PARIZ

Pripadnike ETA-e uhitila francuska policija

Dva muškarca i žena uhićeni su u stanu u Bagniere-de Bigorre, 45 kilometara od španjolske granice, a sumnja se da su, navodno bili spremni za ulazak u Španjolsku radi izvođenja napada

U zajedničkoj operaciji francuske i španjolske policije jučer su u Bagniere-de-Bigorere, u Francuskoj, uhićene tri osobe za koje se sumnjiči da pripadaju baskijskoj separatističkoj organizaciji ETA.

Dva muškarca i žena uhićeni su u stanu u Bagniere-de Bigorre, 45 kilometara od španjolske granice, a sumnja se da su, navodno bili spremni za ulazak u Španjolsku radi izvođenja napada. Policija je uhićene identificirala kao Francisca Lopeza Penu, Aitora Lorentea i Alaitz Areitio te smatra da se radi o važnim članovima ETA-e. Pena je inače stručnjak za eksploziv, koji je obučavao ETA-ine bombaše. Lorente je tražen u Španjolskoj zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksploziva i iznajmljivanja stana za potrebe ETA-e. Areito je osumnjičena da je pucala na francusku policijsku ophodnju 2004. godine.

Uhićenja su izvedena dva dana nakon što je ETA objavila kraj prekida vatre izazvavši bojazan od novih napada u Španjolskoj. Policija je zaplijenila pištolje, opremu za krivotvorenje registracijskih tablica za automobile, gotovinu i lažne dokumente.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika