11.06.2007. / 10:40

Autor: Marko Biočina

NEDJELJOM U 2

VIDEO:Stanković uništio Jandrokovića

Jučerašnje gostovanje HDZ-ovca Gordana Jandrokovića u Nedjeljom u 2 pretvorilo se u još jedan dojmljiv trenutak hrvatske političke zbilje.

Bilo očito kako je Jandroković u emisiju došao dobro pripremljen i odlučan sanirati štetu koju je njemu i stranci izazvala ponoćna izvanredna konferencija za novinare povodom izbora Zorana Milanovića na mjesto predsjednika SDP-a. Jandroković je kroz cijelu emisiju ustrajao u mišljenju kako je izjava da "ovakav izbor u SDP-u najbolje odgovara HDZ-u zato što ni gospodin Milanović, kao ni ostalo troje kandidata nema hrabrosti, sposobnosti ni ideja za vođenje države", bila opravdana, ali da je tajming možda bio loš.

Ipak, Jandroković se nije pripremio za zamke koje mu je postavio Aleksandar Stanković, pa je više puta u emisiji u razmaku od nekoliko minuta iznosio kontradiktorne izjave i sam sebe pobijao.

Tako je Jandroković Stankoviću manirom iskusnog ekonomista objašnjavao razliku između vanjskog duga državnih institucija i privatnog sektora, da bi mu Stanković pustio saborski govor Ive Sanadera iz 2003. godine gdje današnji premijer objašnjava kako između toga nema razlike.

Slično se dogodilo i kada ga je Stanković upitao da komentira izjavu Tonina Picule iz 2003. godine, prema kojoj je Hrvatska u NATO trebala doći 2006. a u EU 2007. godine. Jandroković je izjavio da su takva očekivanja bila nerealna. Međutim, kada je Stanković rekao da je zapravo riječ o izjavi Ive Sanadera,koju je prenio sa službene HDZ-ove stranice, mladi hadezeovski čelnik je naglo pobio sve što je izjavio samo minutu ranije, te rekao kako su ta očekivanja zapravo bila realna, ali da su se izjalovila zbog haških komplikacija.

Do kraja emisije, Jandroković je, očito uzdrman neočekivanim Stankovićevim pitanjima, izbjegavao direktno odgovore na pitanja u toj mjeri da ga je Stnaković na kraju zamolio da direktno odgovori bar na jedno pitanje.

Sve u svemu, Gordan Jandroković se nije ugodno proveo na gostovanju u Nedjeljom u 2. Ako je tamo došao s namjerom da anulira štetu koju je izazvao ponoćnom press konferencijom, nije uspio.

Najbolje trenutke Jandrokovićevog gostovanja u Nedjeljom u 2 pogledajte ispod.

Vezane vijesti

Branitelji ponovno napali Stankovića: 'Ugostio je Pupovca jer nije mogao...

Branitelji ponovno napali Stankovića: 'Ugostio je Pupovca jer nije mogao Mladića ili Martića'

"Aleksandar Stanković je u svoju emisiju vjerojatno pozvao Milorada Pupovca jer mu je bilo žao što ne može ugostiti Ratka Mladića ili Milana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika