09.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

BLISKI ISTOK

NA ZAPADNOJ OBALI UBIJEN PALESTINAC, ABBAS PRIJETI OSTAVKOM


U sijedu je jedan Palestinac ubijen na Zapadnoj obali, javlja Reuters. Izraelska vojska je bila u akciji uhićenja osobe koja je organizirala samoubilački napad u utorak u kojemu je jedna osoba poginula. Prema njihovim izvorima u trenutku uhićenja iz susjedne kuće Palestinac je otvorio vatru na vojnike, a ovi su uzvratili. S druge strane palestinski izvori tvrde kako su ga Izraelci usmrtili samo zato što je bio brat osobe koju su pokušali uhititi, te da nije pucao na vojnike već samo gledao kroz prozor. U izvješću s palestinske strane stoji i kako je supruga ubijenog teško ranjena hicem u glavu.
Palestinski premijer Abbas u utorak je ponudio ostavku na svoje mjesto, nakon brojnih pritisaka ekstremista iz militantnih skupina. Najviše mu zamjeraju što od Izraela nije uspio iznuditi puštanje 8.000 uhićenih Palestinaca. No, iz Fataha su odlučno odbili njegovu ostavku, riječima da će predsjednik Arafat i ljudi iz centralnog komiteta učiniti sve kako bi pomogli Abbasu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika