12.06.2007. / 15:01

Autor: Marijana Zrinjski

STATUS BRANITELJA

Pančić: "Ova Vlada ne zapošljava branitelje u državnim tvrtkama"

Bojnik u mirovini Mladen Kolanović na osnivačkoj skupštini, izabran je za predsjednika Savjeta za branitelje SDP-a Zadarske županije. Nakon izbora Kolanović koji je, kako kaže, od početka Domovinskog rata ratovao na zadarskom području, rekao je kako nije član SDP-a, ali će preko te stranke utjecati na poboljšanje Zakona o braniteljima. Predsjednik SDP-ova Savjeta za branitelje brigadir Ante Kotromanović rekao je kako će se savjeti za branitelje osnovati i u ostalim hrvatskim gradovima, da bi zagovarali interese braniteljske populacije.

Bivši ministar branitelja Ivica Pančić oštro je kritizirao stav Vlade prema braniteljima. Ocijenio je da se hrvatski branitelji 1991. godinu nisu prepoznavali po stranačkoj pripadnosti, nego su zajedno oslobađali domovinu pa nije u redu, kaže, da HDZ prisvaja branitelje. Pančić smatra da brojka od 489 tisuća branitelja, koja, po njegovim riječima, raste, nije realna, te ne prihvaća ni uvjete za dodjelu dionica u braniteljskom fondu.

«U Hrvatskoj ima oko 25 tisuća nezaposlenih branitelja, a ova Vlada ih ne zapošljava ni u državnim tvrtkama, među kojima su i Hrvatske autoceste», kazao je Pančić te dodao kako je zbog toga uputio prosvjedno pismo ministru Božidaru Kalmeti koji mu pak nije odgovorio.

Vezane vijesti

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Samo su četiri dana ostala do početka Metalfesta Hrvatska 2012, festivala koji će po mnogo čemu biti poseban. Uz to što je prvi, povijesni Open air… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika