12.06.2007. / 23:55

Autor: Dinko Boić

HRVATSKA UDRUGA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Prestižna nagrada Nacionalovoj Top Stipendiji

Ivo Pukanić je prigodom preuzimanja nagrade najavio i otvaranje prve Novinarske akademije u Hrvatskoj u potpunosti usklađene sa Bolonjskim procesom, za što je Nacional dobio i „zeleno svjetlo“ od službene komisije Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa

Nacionalova Top stipendija za Top studente dobila je nagradu u kategoriji Društvene odgovornosti u korporativnom sektoru, na prvom grand PRix-u - godišnjoj dodijeli nagrada koju dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću. Stručni žiri HUOJ-a Top stipendiji za Top studente dodijelio je najviše bodova, osiguravši joj prestižnu nagradu u vrlo oštroj konkurenciji u kojoj su bile nominirane i akcije doniranja vozila hitne pomoći tvrtke T-mobile Hrvatska i VIPnetova kampanja projekta razminiranja Hrvatske.

Nagradu HUOJ-a Ivi Pukaniću, predsjedniku Uprave NCL Media grupe, uručio je Yuri Afanasiev, stalni predstavnik programa za razvoj Ujedinjenih naroda (UNDP) na svečanoj dodjeli koja se održala u zagrebačkom hotelu Esplanada u utorak 12. lipnja. „Ove nagrade ne bi bilo da nema moje ekipe, a posebno gospodične Nine Šmigmator, voditeljice promocije Top stipendije. Mislim da je jedna od najvažnijih stvari to što smo mi uspjeli u ovih pet godina, koliko traje Top stipendija, osigurati uklanjanje poreza na sve stipendije u Hrvatskoj do iznosa od četiri tisuće kuna. Moram priznati da smo to uspjeli prvenstveno zato što sam s tom idejom uporno „maltretirao“ našeg premijera, Ivu Sanadera, dok na koncu nije popustio jer sam bio previše dosadan“, rekao je Ivo Pukanić zahvalivši se pri tom partnerima Nacionala koji su sudjelovali i sudjeluju u akciji Top stipendija za Top studente.

„Meni je žao što smo ovoga puta pobijedili tvrtku VIP u ovoj kategoriji. Oni su, međutim, također pobjednici jer su u ovoj akciji od prvoga dana sa nama. Zahvalio bih se ovim putem svojoj prijateljici Marie-Helene Magenschab, predsjednici Uprave VIP-neta i Dubravki Jusić, rukovoditeljici Korporativnih komunikacija Vipneta, koje su ovdje večeras sa nama. Zahvalio bih se i Darku Marincu, predsjedniku Uprave Podravke koji je sa tvrtkom koju vodi također od prvoga dana sa nama“, rekao je Ivo Pukanić, zahvalivši se i tvrtkama Ingri, INI, Diners Clubu i Hrvatskoj radio-televiziji, koji su ujedno i partneri u Nacionalovoj akciji Top Stipendija.

Ivo Pukanić je prigodom preuzimanja nagrade najavio i otvaranje prve Novinarske akademije u Hrvatskoj u potpunosti usklađene sa Bolonjskim procesom, za što je Nacional dobio i „zeleno svjetlo“ od službene komisije Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću na prvome Grand Prixu, uz spomenutu kategoriju, dodjeljivala je nagrade u još četiri kategorije - nagradu za odnose s javnošću u javnom sektoru, nagradu za odnose s javnošću u poslovnom sektoru-eksterna komunikacija za velike tvrtke sa više od tisuću zaposlenih, nagradu za odnose s javnošću u poslovnom sektoru-eksterna komunikacija za male i srednje tvrtke i nagradu za odnose s javnošću-interna komunikacija.

U kategoriji odnosa s javnošću u javnome sektoru pobijedila je kampanja „Prve tri su najvažnije“, koju je izradila agencija Premisa za UNICEF, a koja se bavi važnošću prve tri godine u životu djeteta i njihovim utjecajem na opću emocionalnu stabilnost i osjećaj povjerenja prema ljudima. Darko Marinac, predsjednik Uprave Podravke dodijelio je nagradu za eksternu komunikaciju za velike tvrtke Plivi Hrvatska za Javno zdravstvene akcije koje su obuhvaćale niz aktivnosti, od mjerenja tlaka i razine šećera u krvi, do informiranja javnosti o važnostima zbrinjavanja starih lijekova i donacije bolničkim ustanovama.

Za odnose s javnošću u poslovnom sektoru-eksterna komunikacija za male i srednje tvrtke nagradu je dobila akcija „Godine otvorene komunikacije“ agencije FINE, za istraživanje i poboljšanje komunikacije unutar tvrtke. Grand Prix će se dodjeljivati svake godine, a na ovogodišnju dodjelu nagrada pristiglo je četrdeset natjecateljskih prijava.

Vezane vijesti

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Borna Katalinić deveterostruki je prvak države u amaterskom boksu. Osim što je osvajao međunarodne turnire, bio je treći na Prvenstvu Europske unije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika