13.06.2007. / 15:19

Autor: Nina Tomljanović

MOST KOPNO-PELJEŠAC

BiH: Oprečna reagiranja o mostu za Pelješac

Protokol o mostu za Pelješac, Vlade dviju država još nisu potpisale, a bez tog dokumenta nije moguće početi provedbu projekta. Potvrdio je to u izjavi za sarajevsko "Oslobođenje" ministar prometa i komunikacija BiH Božo Ljubić

Javni natječaj za projekt mosta kopno-Pelješac kojega je raspisala hrvatska vlada izazvao je oprečna reagiranja u Bosni i Hercegovini s obzirom da još uvijek nisu riješena sva otvorena pitanja u provedbi tog projekta, prenosi mediji BiH.

Protokol o mostu za Pelješac, Vlade dviju država još nisu potpisale, a bez tog dokumenta nije moguće početi provedbu projekta. Potvrdio je to u izjavi za sarajevsko "Oslobođenje" ministar prometa i komunikacija BiH Božo Ljubić.

Ljubić je upozorio kako je bit spora u tome treba li ili ne takav dokument uključiti i pitanje granice dviju zemalja. Rekao je da bi protokol trebao biti usuglašen do početka gradnje mosta.

"Činjenica je da je Hrvatska prihvatila zahtjeve bosansko hercegovačkih stručnjaka u pogledu dimenzija mosta i smatram uspjehom što smo to postigli", kazao je Ljubić u intervjuu za "Dnevni avaz" , te je dodao kako je najvažnije da nitko ne spori prava jedne odnosno druge države.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Ljubić je potvrdio kako je još jedno važno pitanje u odnosima s Hrvatskom gurnuto u stranu.

Ministar prometa i komunikacija BiH izjavio je kako do danas nije imao priliku ni vidjeti prijedlog što ga je vlastima BiH uputila Hrvatska nudeći status najpovlaštenije nacije pri korištenju luke Ploče.

"To mi nikada nije uručeno ni službeno ni neslužbeno. Ne znam je li to stiglo niti kome je stiglo", rekao je Ljubić odgovarajući na pitanje o sudbini dokumenta kojega je hrvatski premijer Ivo Sanader donio u Sarajevo za službenog posjeta BiH u ožujku ove godine.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika