13.06.2007. / 15:56

Autor: Nina Tomljanović

GAFOVI MINISTRA KIRINA

VIDEO: Stazić protiv Kirina

Tijekom saborskog aktualnog prijepodneva, Stazić je podsjetio da je Kirin, kako su prenijeli neki mediji, nedavno ustvrdio da je policija praćenjem servera doznala da su video-klipovi s njegovim izjavama na internetsku stranicu YouTube poslani s SDP-ova servera

Ivica Kirin, ministar unutarnjih poslova, danas je odbacio zahtjev SDP-ovog zastupnika Nenada Stazića da zbog svojih navodnih izjava o "praćenju servera" podnese ostavku na ministarsku dužnost. Tijekom saborskog aktualnog prijepodneva, Stazić je podsjetio da je Kirin, kako su prenijeli neki mediji, nedavno ustvrdio da je policija praćenjem servera doznala da su video-klipovi s njegovim izjavama na internetsku stranicu YouTube poslani s SDP-ova servera.

"Ne zanima me vaša kaznena odgovornost jer znam da se policija bavi prikrivanjem, a ne otkrivanjem kaznenih djela kad su u pitanju ministri", rekao je Stazić Kirinu, naglašavajući da ga "zanima isključivo ministrova politička odgovornost". Ocijenio je da je Kirinova izjava nanijela štetu svim korisnicima Interneta i ugledu Hrvatske, te upitao ministra kada će podnijeti ostavku.

Ministar Kirin je ponovio kako su novinari netočno prenijeli njegove riječi, te je poručio Staziću kako nije ovlašten govoriti u ime internetske javnosti. Učestale napade Stazića ocijenio je kao potvrdu kuloarskih informacija da video-clipove na YouTube šalje SDP, a optužio je zastupnika da mu nije stalo do istine i digniteta Sabora. Ponovio je još jednom da nitko u policiji nije istraživao izvor materijala s YouTubea, te da takvu istragu ne može naložiti ministar, nego ovlaštena osoba u policiji, na temelju sudskog ovlaštenja.

SDP-ovi saborski zastupnici, komentirajući Kirinove jezične gafove, danas su u sabornicu došli obučeni u majice s natpisom "Jubito".

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika