14.06.2007. / 09:17

Autor: Marijana Zrinjski

HAVANA

Chavez: "Castro se gotovo sasvim oporavio"

Nakon što je jučer u Havani šest sati razgovarao s kubanskim predsjednikom Fidelom Castrom, venezuelski predsjednik Hugo Chavez kazao je da se njegov kolega gotovo potpuno oporavio od bolesti.  Rekao je to Chavez govoreći na televiziji pred Raulom Castrom, koji privremeno obnaša dužnost predsjednika nakon zdravstvenih poteškoća njegova brata, i brojnim kubanskim dužnosnicima.

"Njegovo ozdravljenje je gotovo potpuno", kazao je nakon što je inaugurirao kip u čast generala Francisca de Mirande, jednog od prethodnika nezavisnosti Latinske Amerike, rođena u današnjoj Venezueli.

Inače, osamdesetogodišnji Castro je prije desetak dana u prvom intervju kubanskoj televiziji nakon desetomjesečnog odsustva iz javnosti, rekao da će nastaviti pisati osvrte i komentare na svjetske događaje. Nedavno je tako objavio više novinskih članaka o Kubi, američkom predsjedniku Georgeu Bushu, kao i o problemu globalnog zatopljenja.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika