15.06.2007. / 17:42

Autor: Marijana Zrinjski

SREDNJOŠKOLSTVO

Kraj višesmjene nastave u zagrebačkim školama

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju investicija u zagrebačkim srednjoškolskim ustanovama.

Time će se prema riječima Primorca riješiti problemi s prostorom škola pa se nastava više neće održavati u nekoliko smjena ili pak u prostorima koji nisu u školskom vlasništvu ili vlasništvu osnivača. Isto tako Sporazumom riješiti će se pitanje povrata imovine u vlasništvu Katoličke crkve i preseljenje četiriju srednjih škola u zagrebačku Vlašku ulicu broj 87. Tamo će se naime, nakon što se uredi prostor, preseliti Upravna i birotehnička škola koja je sada smještena u prostorijama Katoličke crkve u Varšavskoj 17, a preseljenjem će se stvoriti uvjeti za rad u jednoj smjeni Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica u Gundulićevoj 10. "U Vlaškoj će doći gotovo 1200 učenika, a namjera Vlade je da se do 2010. godine ondje stvori najkonkurentniji sustav obrazovanja te da sve škole počnu raditi u jednoj smjeni", kazao je Primorac.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika