16.06.2007. / 16:54

Autor: Goran Jurić, Marko Biočina

AKCIJA "MAESTRO"

Sanader najavio ukidanje fonda za privatizaciju

Nedugo nakon konferencije u državnom tužiteljstvu premijer Sanader je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je pozdravio udruženu operaciju državnih službi, državnog odvjetništva i USKOK-a u akciji „Maestro“.

„Ova akcija je plod odlučnosti državnog vrha da se obračuna sa organiziranim kriminalom i korupcijom u Hrvatskoj.“, izjavio je te najavio daljnje akcije. Ukoliko se utvrde nepravilnosti najavio je kako će poništiti sporne privatizacije i imovinu vratiti državi.

U suradnji sa ekonomskim fakultetom koji je izradio elaborat na tu temu Vlada će odrediti budućnost fonda za privatizaciju, no Sanader je naglasio da fond u ovom obliku više neće postojati. O budućnosti i vjerojatnom raspuštanju fonda će se uskoro raspravljati u Vladi.

Na kraju je dodao da ovu operaciju smatra velikim uspjehom aktualne vlade. Zbog toga što je osim institucionalnih okvira za provođenje ovakvih akcija u više navrata USKOK-u doznačila sredstva potrebna za posebne operacije. Ta sredstva su bila doznačena mimo sredstava koja su određena unaprijed. Posljednja takva doznaka je bila 6 milijuna kuna.

Sanader je naglasio kako ovo nije kraj te da očekuje nove antikorupcijske uspjehe u budućnosti.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika