11.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

IRAK

IRAK: AMERIČKA VOJSKA RANILA DVA CIVILA


Dva su Iračana ozlijeđena kada se njihovo vozilo našlo u unakrsnoj vatri nakon što je ispaljena raketa na američku ophodnju u blizini bagdadske zračne luke, javlja Reuters. Napad se dogodio u četvrtak ujutro, a dva iračka civila ranjena su od strane američke vojske koja je uzvratila vatru. Nema nikakvih informacija u kakvom su ranjenici stanju osim što je poznato da je jedan ranjen u vrat, a drugi u predjelu abdomena.

Do sada je od 1. svibnja kada je predsjednik Bush proglasio završetak borbi u Iraku ubijen 31 američki vojnik.

General Tommy Franks, koji je vodio rat protiv Iraka, u četvrtak je izjavio da američke snage dnevno u Iraku dožive od 10 do 25 napada. Razlog tome je, objašnjava general, što američka vojska cijelo vrijeme traga za Saddamovim sljedbenicima i drugim militantnim pripadnicima skupina koji u Irak dolaze iz Sirije.
Franks je Iračane podjelio u dvije grupe. U prvu je smjestio one odane američko-britanskim snagama i one neutralne koji žele iz svega samo izvući neku ekonomsku korist. U drugoj su grupi, smatra Franks, sljedbenici Saddama Husseina i pripadnici Džihada, koje smatra teroristima. General je dodao i kako bi američke trupe mogle ostati u Iraku i do četiri godine.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika