18.06.2007. / 17:56

Autor: Marijana Zrinjski

PEDOFILIJA

U Britaniji uhićeno 700 pedofila

Policija je u Velikoj Britaniji raskrinkala veliki internetski pedofilski lanac, privela je 700 osumnjičenika iz raznih dijelova svijeta i tako spasila 31 dijete. U istrazi koja je trajala deset mjeseci bile su uključene agencije iz 35 zemalja cijelog svijeta. Lanac je otkriven preko internetskog chatrooma koji je funkcionirao pod nazivom "Djeca, svjetlo našeg života", a na njemu su prikazivane fotografije djece podvrgnute strašnim seksualnim zlostavljanjima. Britanske su vlasti izvijestile kako je vlasnik internetske stranice, 27-godišnji Timothy David Martyn Cox iz Buxhalla koji se predstavljao kao "Sin Božji", tražen u devet zemalja zbog posjedovanja i distribuiranja "nemoralnih fotografija". Nakon njegova uhićenja u rujnu, vlasti su se uspjele uključiti u chat i prikupiti dovoljno dokaza o ostalim korisnicima stranica.

Inače u Velikoj Britaniji nedavno je izglasan zakon po kojem se muškarac osuđen za pedofiliju može odlučiti na kemijsku kastraciju.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika