Objavljeno u Nacionalu br. 605, 2007-06-19

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

Francuzi žele u Prevlaku uložiti 300 mil. eura

Tvrtka Europtima zainteresirana je za gradnju naluksuznijeg turističkog naselja u Hrvatskoj

GABRIEL TAYOUN, prvi čovjek Europtime sa suradnicima Abou Dib Tarekom, Z. Sayedom i Mariom Jurišićem, predstavnikom za HrvatskuGABRIEL TAYOUN, prvi čovjek Europtime sa suradnicima Abou Dib Tarekom, Z. Sayedom i Mariom Jurišićem, predstavnikom za HrvatskuFrancuska kompanija Europtima zainteresirana je za gradnju luksuznog turističkog naselja na poluotoku Prevlaci, potvrdio je u telefonskom razgovoru za Nacional predsjednik uprave Europtime Gabriel Tayoun. Kad bi se realizirala, bila bi to dosad najveća pojedinačna turistička investicija u Hrvatskoj, oko 300 milijuna eura, koju bi Europtima izvela u suradnji s međunarodnim investicijskim fondom Colony Capital iz SAD-a. Iako projekt još nije precizno utvrđen, Tayoun je spomenuo da bi turistički resort na Prevlaci, osim apartmana, vila i hotela, imao i golf igralište. Tayoun je rekao da će se njegova grupacija javiti na natječaj za uređenje Prlevlake čim bude raspisan.

“Europtima već dvije godine analizira hrvatsko tržište zbog tri ključna razloga: nalazi se u Europi i prometno je pristupačno gostima iz zapadne Europe, politički je stabilna zemlja i ima sačuvan okoliš. Nama je jako bitna komponenta zaštite okoliša i u svojim projektima dajemo velik značaj ekologiji”, kaže Tayoun. Europtima projekte slične onom kakav planiraju na Prevlaci izvodi na Kanarskim otocima i u Maroku. “Jedan od dva takva projekta u Maroku je pred završetkom, a njegova je izgradnja koštala više od dvije i pol milijarde eura. Sličan turistički resort planiramo i u Španjolskoj na površini od 20 milijuna četvornih metara”, kaže prvi čovjek Europtime.

EUROPTIMA je nedavno dovršila turističko naselje Taghazout kod Agadira u MarokuEUROPTIMA je nedavno dovršila turističko naselje Taghazout kod Agadira u MarokuEuroptima Group osnovana je 1990. u Parizu i djeluje u sklopu Optimum Grupe. Posluje u Europi, Africi i na Bliskom istoku. Ima registrirane kompanije u Bahreinu, Poljskoj, Francuskoj, Irskoj, Italiji, Libanonu, Portugalu, Španjolskoj, Švicarskoj i Britaniji. Osnovna djelatnost joj je graditeljstvo i trgovanje nekretninama, ali u nekim slučajevima ostaju partneri u upravljanju turističkim kompleksima koje izgrade. Gabriel Tayoun istaknuo je da se Grupacija posebno specijalizirala za upravljanje hotelima. Europtima je zainteresirana za još nekolicinu projekata u Hrvatskoj, što je potvrdio i Tayoun: “Već imamo program izgradnje malih gradskih hotela u Hrvatskoj. Želimo ponuditi zainteresiranim investitorima i gradnju ureda, a pogotovo bolnica za koje smo se specijalizirali. Imamo iskustvo gradnje takvih objekata u Britaniji i Švicarskoj.” (A. P.)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika