20.06.2007. / 15:11

Autor: Martina Zeković

SJEDNICA PROGRAMSKOG VIJEĆA HRT-A

Ravnatelji HRT-a razriješeni dužnosti

Tajnim glasovanjem na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a razriješeni su dužnosti ravnateljica Televizije Marija Nemčić, ravnateljica Radija Ivanka Lučev i ravnatelj glazbene proizvodnje HRT-a Josip Guberina. Na prijedlog glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića čelnici podružnica dali su svoje mandate na raspolaganje kako bi se mogao formirati tim ljudi za četverogodišnji mandat ravnatelja i njegov program.

Sutlić je objasnio kako "nasuprot napisima u novinama čelnici podružnica nisu dali ostavke niti su s njim u lošim odnosima, već su stavljanjem mandata na raspolaganje pokazali odgovornost i razumijevanje za potrebu ravnatelja da se formira ekipa za četverogodišnji mandat".

Vijeće je danas raspisalo javni natječaj, a do imenovana novih ravnatelja podružnica Marija Nemčić, Ivanka Lučev i Josip Guberina ostaju na svojim dužnostima.

Marija Nemčić je izjavila da iznimno dobro surađuje sa Sutlićem, a da je njegovo pravo birati ekipu i u tome ne vidi problem za daljnju suradnju.

Ivanki Lučev, kako kaže, nije baš ugodno, ali poštuje zamolbu Sutlića da mu ostavi slobodan prostor da složi ekipu čiji će možda dio biti, a možda i ne. Slično je prokomentirao i Guberina.

Sutlić je također predložio da se do izbora ravnatelja podružnica odgodi raspisivanje natječaja za izbor direktora programa HTV-a koju sada kao vršitelj dužnosti obavlja Željko Vela. Vijeće je taj prijedlog i prihvatilo.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika