27.06.2007. / 08:37

Autor: Marko Biočina

OTVORENO

Mesić: "Na izborima ću podržati kvalitetne programe"

"Ja ću biti suzdržan što se tiče podrške samim strankama, ali što se tiče projekata i programa njih ću podržavati bez obzira od koje stranke dolaze", rekao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sinoć, gostujući u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“.

Govoreći o predizbornim programima, Mesić je rekao kako još čeka HDZ-ov program, dok onaj Ljube Jurčića drži ostvarivim, što je jako važno. Kazao kako ga Jurčićev program podsjeća i na njegov vlastiti iz posljednje predsjedničke kampanje.

Predsjednik je naglasio kako se s premijerom Ivom Sanaderom Mesić slaže kada je u pitanju Europa i usmjerenje Hrvatske, a razilazi oko gospodarskog uspjeha i razvoja, jer smatra da se u tom području moglo učiniti više.

Što se tiče akcije „Maestro“ i uhićenja trojice potpredsjednika fonda za privatizaciju, Mesić je ponovio kako i dalje očekuje uhićenje „dirigenta orkestra“ odgovornog za kriminal. "To može biti i netko izvan sustava, a ne nužno visoki državni službenik", rekao je, te naglasio kako od institucija očekuje da utvrde moguću odgovornost ministara koji su sjedili u Nadzornom odboru.

Predsjednik Mesić je također ponovio svoju podršku projektu DružbAdria, rekavši kako bi taj projekt dugoročno riješio hrvatski problem s nabavom energenata, dok bi Hrvatska imala mogućnost kontrole tankera koji dolaze po naftu. Kada bi naftovod, primjerice završavao u Trstu, Hrvatska ne bi imala nikakvu mogućnost kontrole.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika