28.06.2007. / 18:25

Autor: Marijana Zrinjski

IZJAVA PREDSJENIKA

Mesić potvrdio da se njegov savjetnik sastao s Zagorcem

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas tijekom službenog posjeta Cipru rekao je da se njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković u svibnju u Beču sastao s umirovljenim generalom Vladimirom Zagorcem.

Predsjednik je kazao da je sa Zagorčeve strane zatraženo da se u istragu o njegovom slučaju uključi i predsjednikov savjetnik za sigurnost i Državno odvjetništvo kako bi Zagorec hrvatskoj strani predao neke dokumente. "Taj razgovor je obavljen, ali ja se dalje nisam upuštao u konkretne detalje", rekao je Mesić.

Hrvatski dnevni tisak objavio je danas da je Mesićev savjetnik Saša Perković 25. svibnja u Beču tajno pregovarao sa Zagorcem uz znanje i odobrenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Taj dosada javnosti nepoznati podatak otkrio je Zagorčev austrijski odvjetnik jučer na ročištu na Zemaljskom sudu u Beču.

Neki mediji nagađaju da je Zagorec čije izručenje Hrvatska traži od Austrije zbog istrage u kojoj ga se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti "tešku" pet milijuna američkih dolara, Mesićevom savjetniku namjeravao ponuditi dokumente i informacije kojima raspolaže u zamjenu za neku povlasticu, odnosno da je pokušao izboriti moguće smanjenje kazne. Drugi pak pretpostavljaju da je Perkovićev dolazak u Beč vjerojatno povezan s istragom o daljnjim tokovima novca u koje bi Zagorec mogao biti dobro upućen.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika