03.07.2007. / 10:54

Autor: Marijana Zrinjski

SKANDAL U JAPANU

Japanski ministar na inzistiranje domaće javnosti dao ostavku

Japanski ministar obrane Fumio Kyuma podnio je danas ostavku nakon što je izazvao oštre kritike i negodovanje domaće javnosti izjavom da je američka odluka o bacanju atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki bila opravdana.

Ni isprika ministra, ni oštra osuda njegovih izjava premijera Shinzoa Abea nisu uspjeli umiriti situaciju nastalu kada je u subotu Kyuma izjavio da su atomske bombe što su ih u kolovozu 1945. Sjedinjene Države bacile na Hirošimu i Nagasaki, pri čemu je poginulo više od 210.000 ljudi, bile nešto što se nije moglo izbjeći kako bi se spriječila sovjetska invazija. Objasnio je da su Amerikanci tada vjerovali kako bi pribjegavanje nuklearnom oružju moglo ubrzati kapitulaciju Japana te na taj način spriječiti SSSR da objavi rat na Arhipelagu. «Ne zamjeram SAD-u. Na sreću Hokaido nije okupiran. U najgorem slučaju, Hokaido je mogao pasti pod vlast SSSR-a", rekao je Kyuma.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika