03.07.2007. / 17:48

Autor: Martina Zeković

NEFORMALNI PRIJEDLOG

Slovenija ponudila rješenja otvorenih pitanja s Hrvatskom, čeka se odgovor

Slovenija je u neformalnom prijedlogu Hrvatskoj iznijela "nekoliko konkretnih rješenja" otvorenih pitanja i sada čeka odgovor, kazao je slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel za koparski list primorske novice. Međutim, kako kaže Rupel, stvar se zakomplicirala zbog izjava o prisluškivanju koje je iznio bivši premijer Anton Rop čime su Hrvati "dobili novi izgovor da se rješenje odgodi".

Rupel je kazao da na slovenskoj strani nitko nije poticao incidente u Piranskom zaljevu i da nitko nije prisluškivao telefonske razgovore.

Naime, prije dva tjedna Rop je za RTV Sloveniju rekao da su hrvatski premijer Ivo Sanader i tadašnji čelnik slovenske oporbe, a sadašnji premijer Janez Janša pred slovenske parlamentarne izbore 2004. "dogovarali incidente u Piranskom zaljevu" i da ga je o tome pred izbore obavijestila slovenska obavještajna agencija SOVA.

Sanader i Janša zanijekali su te tvrdnje, a Hrvatska je o izjavama i navodima o prisluškivanju od Slovenije zatražila pojašnjenje.

Rupel je izjavio da Slovenija želi dobre odnose sa svakom vladom i da očekuje da će nakon izbora u odnosima s Hrvatskom doći do "nove dinamike".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika