04.07.2007. / 11:09

Autor: Martina Zeković

SCHENGENSKI SPORAZUM

Slovenski helikopteri nadziru hrvatsko-slovensku granicu

Posebna helikopterska jedinica slovenske policije nadzire komunikacije, lokalne ceste i putove u graničnom području u dužini od oko 600 kilometara. Tako se slovenska policija ubrzano priprema za ulazak u šengensku zonu, a od 1. siječnja 2008. helikopterska će postrojba biti ojačana i kontrolirat će hrvatsko-slovensku granicu 24 sata na dan bez ikakve najave, objavio je Novi list.

Nadzor se vrši najviše zbog ilegalnih migranata koji preko Hrvatske nastoje ući u EU. Višenamjenski helikopteri će se osim nadzora koristiti i u spasilačkim akcijama.

Iako putnici s putovnicama nečlanica EU u Uniju mogu ući samo uz predočenje putovnice, Slovenija želi s Hrvatskom zadržati mogućnost prelaska granice samo uz osobnu iskaznicu kako bi njihovi državljani za vrijeme turističke sezone lakše prelazili granicu. Donese li se odluka o prelasku hrvatskih državljana preko hrvatsko-slovenske granice samo uz putovnice, Hrvatska će uzvratiti istom mjerom za slovenske državljane.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika