06.07.2007. / 13:20

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA

Branitelji protiv "Zagreb Pridea 2007"

Braniteljske, obiteljske, vjerske i druge udruge i društva danas su izrazile negodovanje zbog održavanja "Zagreb Pridea 2007" jer smatraju da je manifestacija u neskladu s tradicionalnim običajima kao i vrijednostima braka te obitelji koje su duboko ukorijenjene u identitet hrvatskog naroda.

"Domovinski rat bio vođen i za očuvanje navedenih vrijednosti, te je javno nametanje homoseksualnosti ujedno i omalovažavanje tih vrijednosti", smatraju udruge.

"Demokracija i ljudska prava, koje promičemo i u koje vjerujemo, ne mogu biti izlika za javni pritisak na hrvatsko pučanstvo i omalovažavanje velike većine koja ne podržava takve stavove", dodaju.

Udruge su pozvale vlasti Republike Hrvatske i cjelokupnu hrvatsku javnost te ostale građanske i braniteljske udruge da se priključe "inicijativi za dobrobit naše zemlje i ne podržavaju ovakve javne nastupe" koju su potpisali predstavnici Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravka"", Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Udruge branitelja "Tvrđava Knin"", Hrvatskog žrtvoslovnog društva, Foruma za zaštitu obitelji, Udruge "Reforma" - za etiku, moral, obiteljske vrijednosti, Centra za pomoć trudnicama: "Djetešce na sunašce", Obiteljskog centra "Zagreb", Humanitarne udruge "Oaza", Udruga "Ima nade-Čakovec", Radne grupe "Pieteta" i Udruge "Pružimo ruku".

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika