10.07.2007. / 11:57

Autor: Nina Tomljanović

ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

Nastavljeno suđenje Ademiju i Norcu

Idući tjedan na suđenju se kao svjedoci očekuju Ivan Jarnjak, Mladen Markač, Željko Sačić, Mate Laušić

Danas je nastavljeno suđenje generalima Mirku Norcu i Rahimu Ademiju osumnjičenima za ratne zločine u akciji Medački džep 1993. godine. Suđenje je započelo čitanjem dokumentacije tužiteljstva na Županijskom sudu u Zagrebu.

Idući tjedan na suđenju se kao svjedoci očekuju Ivan Jarnjak, Mladen Markač, Željko Sačić, Mate Laušić.

Svjedočenje generala Mladena Markača još uvijek je pod velikim upitnikom. Njegov odvjetnik Goran Mikuličić još jučer je Haagu uputio podnesak u kojem traži da se Tribunal izjasni može li se Markač, kojemu su zabranjeni javni istupi, pojaviti na zagrebačkom sudu kao svjedok. Do petka se očekuje odgovor Haaga, a u slučaju da ne stigne, Mikuličić kaže da je skloniji varijanti da Markač ipak ne svjedoči, no tu bi odluku, na kraju, trebao donijeti sam general.

Predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Željko Sačić je kazao da će njegovo svjedočenje biti važno u razjašnjavanju nadležnosti angažiranih snaga u Medačkom džepu. O tome bi trebao govoriti i general Markač.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika